8 maj 2013

"Vi är inte sådana som i slutet får varandra"

av Katarina Sandberg. Läs min intervju med henne här.


Förlag: Gilla Böcker (Tack för boken!)
Sidor: 253 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+

Handling: Citat från hur Katarina beskrev boken:
"Boken handlar om Cassiopeja som är 19 år och flyttar från en liten stad till Stockholm och pluggar juridik, egentligen är det slump, det är bara att hon är ambitiös och har bra betyg. Hennes kompisar har pojkvänner, bostadsrätter och planer för livet, medan hon själv tycker allt är en stor klyscha. Men hon är också skapad ur den största klyschan av dem alla, hennes mamma träffade en man i Paris som Cassiopeja är resultatet av. Men så en dag så träffar hon kärleken själv och då vet hon inte vad hon ska tycka."

Omdöme: Väldigt bra! Speciellt gillar jag språket, det är humoristiskt och fint. Cassiopeja skriver ibland brev till Christer Fuglesang med frågor om ganska allmänna frågor om livet men som har koppling hur han lever och vad han gör. De breven gillar jag mycket! De känns smarta och roliga. Ett av breven står på baksidan och det beskriver tonen i boken väldigt bra tycker jag!

"Christer Fuglesang,
Mitt namn är Cassiopeja Svensson och jag bor i Stockholm. ”Cassiopeja”, tänker du, ”kan man heta så?”. Tydligen kan man det. Jag har precis flyttat/flytt hemifrån och är rädd. Jävligt rädd. Jag har sett dig på tv och läst väldigt många artiklar om dig. Du verkar inte rädd. Du verkar dödssäker på allt. Dödssäker på dig själv och din plats i världen.
Jag undrar hur du blev det. Hur du kom fram till att det var i rymden du skulle vara. Hur vet man det om man aldrig varit där? Hemskt tacksam för svar.

Vänliga hälsningar,
Cassiopeja Svensson"

Betyg:

2 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.