7 maj 2013

Veckans bloggambassadör


är Ulrica på Västmanländskans bokblogg. Hon läser allt möjligt, men mest deckare och ibland böcker om böcker. Jag har gjort hennes header till bloggen också.

Läste du mycket som ungdom?
Ja, hela tiden! Om jag hade kunnat gå och läsa samtidigt, hade jag nog gjort det. Eller, jag försökte faktiskt, men det gick inte så bra ;)

Vilken är din favoritungdomsbok?
Jag älskade Den oändliga historien av Michael Ende och läste den om och om igen. Jag är lite osäker på om den kvalar in som ungdomsbok, den är kanske lite så där på gränsen mellan barn- och ungdomsbok. Av de ungdomsböcker jag läst lite mer nyligen är ju så klart Hungerspels-serien en storfavorit. Och The Fault in our Stars (Förr eller senare exploderar jag).

Favoritförfattare som skriver ungdomsböcker?
Maria Gripe skriver väldigt bra. Jag gillar också Lisa Bjärbo, Johanna Nilsson, Johanna Thydell och Lian Hearn (böckerna om klanen Otori).

Läser du ungdomsböcker, nu när du är vuxen?
Absolut. Väldigt gärna till och med. Det finns otroligt många bra böcker som klassas som ungdomslitteratur, men som passar alla.

Är det någon bok som du önskar att du hade läst när du var ungdom?
Oj, vad svårt. Kanske svarar jag Hungerspels-böckerna där också. Då hade jag nog läst dem om och om igen, röstat på Team Gale och hängt på communities - om det hade funnits då ;)

4 kommentarer:

 1. Jag har inte tänkt så noga på att jag läser mest deckare, men det ser man ju på inläggen att det faktiskt ser ut som jag gör ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade runt lite extra på bloggen och där var det mycket deckare, så jag tänkte att det var mycket av det du läser också ;)

   Radera
 2. Man blir sååå sugen på att sätta sig i en mysig fåtölj och läsa när man ser headern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, det är en bra reaktion! ;)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.