14 januari 2013

Bra början på böcker

Jag har läst början av tre böcker och bedömt dem. Jag läste första stycket/kapitlet i varje bok och skrev sen vad jag tyckte. De här tre böckerna har jag hemma, men har inte läst än, så jag vet inte vad som kommer hända efter det kapitlet jag läste.

Strimmor av hopp av Ruta Sepetys:
Går rätt på sak och jag tycker den var spännande direkt. Början ger lite citat som gör att man får veta vad som kommer hända t.ex. "Han slängde sin glödande cigarett på vårt rena vardagsrumgolv och mosade ner den i träet med sin känga. 
Vi skulle bli behandlade likadant som den där cigaretten".

Kurt Cobain finns inte mer Hanna Jedvik:
Delen ger små ledtrådar om vad som kommer hända men det är också mycket man inte får veta som t.ex. namnet på personen hon pratar med, man får inte ens veta om det är en tjej eller kille. Väldigt korta stycken, så jag läste två stycken.

Det är jag som är Caroline av Peter Barlach:
Man märker direkt att detta är en bok som är rolig och lite ironisk. Man får veta vad som har hänt, men det som kommer hända nu finns det ingen ledtråd till, som det finns i de andra böckerna. Första stycket är lite längre än i de andra böckerna och det gör att man fastnar mer i den.

Vilken bok jag vill fortsätta läsa mest: Det är jag som är Caroline, men det kan bero på att den är längre och jag fick veta mer.

Denna var bäst skriven: Strimmor av hopp

Denna var sorgligast: Strimmor av hopp

Den är jag mest nyfiken på: Kurt Cobain finns inte mer

6 kommentarer:

 1. Jag håller just nu på att läsa strimmor av hopp, och det är ju helt förfärligt det de gjorde. Jag har inte läst särskilt mycket än, men gillar den väldigt mycket hittills.:) Och så tycker jag att omslaget är så väldigt vackert...

  De båda andra är jag också väldigt intresserad av, kanske lite mera av Det är jag som är Caroline än av Kurt Cobain finns inte mer.
  det här var ju en jätterolig sak att göra! Ska kanske testa på det..:D

  SvaraRadera
 2. Början är viktig! Kul inlägg!

  SvaraRadera
 3. Hej, hej!
  Ville säga några småsaker:
  Din blogg är jättebra! Den är nog den bästa bokblogg jag läst, alla kategorier.
  Jag bokbloggar också, har är min bloggadress: http://bokgalning.bloggplatsen.se
  Och, till sist, en fråga om det här inlägget: Om du skulle rekommendera en av de här böckerna, vilken skulle det vara då?

  /Eleonora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :D
   Ska kolla din blogg :) Jag har ju inte läst hela böckerna, men efter början av böckerna är jag själv mest sugen på "Kurt Cobain finns inte mer".

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.