27 december 2012

"Förr eller senare exploderar jag"

av John Green.


Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 313 sidor
Ålder: 13+
Övrigt: Jag har läst den som PDF som förhandsläsning. Den kommer inte ut förrän i slutet av januari och recensionsdatumet är 1 februari, men bokbloggarna som läst det som förhands-ex får recensera innan.

Handling: Hazel är sjuk i cancer och hon har i flera år vetat att hon kommer dö inom några år. Egentligen vill hon bara ligga i sin säng och deppa, men hennes mamma tvingar henne till en grupp i kyrkan för ungdomar med cancer. Det är skrattretande tråkigt tycker hon, men hon hittar två kompisar: Augustus som blir hennes perfekta pojkvän och Isaak som har cancer i ögat och är blind. Frågan är hur länge hon, och hennes vänner, kommer att få leva?

Omdöme: Väldigt sorglig och fin! Jag gillar alla karaktärer väldigt mycket, de känns verkliga och de är bra beskrivna.
De finns många smarta citat och tankar om bl.a. cancer och om livet.

Betyg:

4 kommentarer:

  1. Kanske borde läsa den.. :)

    SvaraRadera
  2. Jag läste ut den igår, jag trodde faktist inte att den skulle vara så bra men så fel jag hade! Bland det bästa böcker jag läst! <3 <3 <3 <3 Och såklart måste ju alla författare döda ens favoritkaraktärer ;) ;)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.