12 juli 2012

Ungdomsböcker om självmord

Boktipsfråga från Jana:
"Jag skulle vilja läsa skönlitterärt om självmord o psykisk ohälsa (ungdom/ya). Inte självbiografier utan helt Fiktiva böcker alltså."
Svar: Hmm, här var jag tvungen att tänka till men sen kom jag på många. "För bra för att dö" av Christina Wahldén, "Känslan av att hoppa" av  Ingrid Olsson och "Hej och tack för ingenting" av Måns Gahrton handlar alla om självmord. Den sistnämnda är speciell med en fin vänskap, och den bästa av de här tre, enligt mig. 
De böcker om psykisk ohälsa kom jag på de här: "Fettot" av Carolina Falck (lättläst om anorexia) och "Snart så är jag borta" av Hanna Jedvik.
Sen kom jag på "Här ligger jag och blöder" av Jenny Jägerfeld, där tror familj och vänner att huvudpersonen mår dåligt för hon råkade skära bort tumspetsen på slöjden.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen! För bra för att dö och känsla av att hoppa har jag läst och gillade. De andra böckerna ska genast upp på min vill läsa lista.

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.