6 februari 2012

Författarebrev till Sara Ohlsson. Del 2

Har du något skrivtips? Boktips?
Mitt bästa skrivtips är att inte tänka så mycket utan bara skriva. Och att göra en massa andra roliga saker så att man har något roligt att skriva om.
Boktips för den som vill skriva en bok någon gång: “Att skriva: en hantverkares memoarer” av Stephen King.
Boktips för den som vill läsa en fantastisk bok: “Kapitulera omedelbart eller dö” av Sanna Näsling.

Lever du på skrivandet?
Nej, jag lever mest på att vara webbstrateg. Och ibland på mina snälla vänner.

Har du någon speciell skrivteknik?
Det varierar väldigt mycket. Just nu tycker jag om att skriva upp idéer till scener på post-itlappar. Sen sitter jag med datorn på något kafé och jobbar med en post-it i taget, jag brukar ha lurar och repeatlyssna på en bra låt medan jag skriver.

Vad skulle du välja:
Aldrig skriva/Aldrig läsa
Sova utan täcke hela tiden/Sova på en stol med täcke
Läsa vuxenböcker/Läsa ungdomsböcker
Skriva på dagen/På kvällen

Egen fråga till dig själv...
Varför skriver du inte mer och snabbare?

För att det inte går. När jag väl skriver går det ofta jättesnabbt, då kan jag skriva 3-4 sidor på en timme. Men om jag fortsätter skriva nästa timme också, och timmen efter det och hela dagen och nästa dag igen så tar liksom texten slut och plötsligt kan jag inte skriva något alls hur länge jag än försöker. Jag tror att det är för att jag inte hinner tänka om jag bara skriver. Och om jag inte tänker har jag inget att skriva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.