22 september 2011

Arga Bibliotekstanten

En blogg jag brukar läsa är Arga Bibliotekstanten :) Det är en blogg som en anonym bibliotekarie skriver. Någon gång har jag tänkt att jag kanske kan prao på ett bibliotek men när man läser den bloggen försvinner lusten...


Ett utdrag av ett inlägg:
Det är inte det lättaste att ha full kontroll över våra dagstidningar. Besökarna ställer höga krav, vi ska i alla lägen kunna ge exakt besked om var dom finns. Helst ska just deras tidningar finnas tillgängliga precis när DOM kommer och frågar efter dom.
-Har Storstadsbladet kommit idag? frågar ett äldre medelålders par strax efter vi öppnat.
-Jadå, jag ställde själv upp den i morse.
-Men den står inte på sin plats.
-Ok, men då är det nog någon som sitter och läser den.
-Nej, det sitter ingen och läser därinne, vi har tittat.
-Fast man kan ta med sig tidningen och sätta sig var som helst i biblioteket. Den kommer nog tillbaka snart.
Uppenbarligen är detta inte ett tillräckligt tydligt besked för dom går vidare till informationen och frågar där också. Sen tvingar dom kollegan att gå runt och leta. Jag vet inte om dom förväntar sig att han ska rycka den ur händerna på den som sitter och läser och säga:
-Ursäkta men herr och fru Bråttom behöver den nu!


Det blir alltid så fult när jag kopierar text från någon annan blogg... Den blir alltid svart/vit markerad... :'(
1 kommentar:

  1. Svar: Jag fick en inbjudan av Opal som var en av de företag som jobbade med releasefesten. Så det är nog inget speciellt man kan göra, jag hade bara turen att få en inbjudan :P

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.