3 mars 2015

Bloggen fyller 6 år!

Bild från Weheartit.
Jag kom nyss på att jag startade den här bloggen i mars och att jag måste se efter vilket datum så jag inte missar det. Och så visade det sig vara idag, den tredje mars, för 6 år sen som jag skrev det första blogginlägget! 

Det var 2009 och jag skulle fylla 11 år. Jag hade tyckt om att läsa i ungefär två år och så läste jag ett reportage i Läseposten om bokbloggar. Jag startade bloggen och skrev några inlägg, men under hela 2009 skrev jag bara tolv inlägg. Jag var inte så aktiv men 2011 så började jag skriva på riktigt och sen dess har jag skrivit regelbundet. 

Ett av de första inläggen jag skrev var en recension på Fröken Europa. Jag kopierar in inlägget här under så kan ni få se hur jag skrev då. Det är en väldigt kort recension som är lite svår att förstå men jag kommer fortfarande ihåg att jag gillade den boken mycket. Det mesta av inlägget består av att jag skriver upp alla som jag skickade författarbrev till...


Här kommer en recension av boken Fröken Europa.
Titel: Fröken Europa
Författare: Kerstin Gavander
Sidor:221 Det är bilder.
Händelse: Det handlar om en klass. När de börjar i 5:an få de ha det gamla förrådet som klassrum. Deras Fröken är väldigt snäll men lite underlig. För varför stannar hon alltid i klassrummet?
Boken är väldigt bra och man lär sig om Europa när man läser den. Jag ger den 5 av 5! Jag har skickat brev till Kerstin Gavander och jag fick svar.

Jag har också skickat brev till Petter Lidbeck han har skrivit Tre tjejer, Rose Lagercrantz hon skriver Humlan(Mysterium för utomjordingar och Mysteriet med den försvunna Matilda), Kerstin Lundberg Hahn skriver Kajsa- serien, Pernilla Gesén skriver Alva böckerna, Christina Alvner hon ritar bilderna till Nelly Rapp och Alva och Martin Widmark skriver Lasse Maja och David och Larissa. Jag fick svar av alla. Jag väntar nu på svar av Elsie Petrén som skriver Zäta.

6 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.