10 februari 2015

Vårlängtan - Tag

Jag blev taggad av Drawreadandtakeaphoto den här tagen. Jag har inte hört om den innan men jag tycker den verkar rolig. Även om jag inte har så mycket vårkänslor än, men jag är och åker snowboard nu, så det kan bero på det.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Fåglar som kvittrar på morgonen är det vårigaste som jag vet. Jag hörde förresten det för någon vecka sen och jag blev förvånad. Det brukar inte vara såhär tidigt på året, trodde jag.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Jag brukar aldrig hitta något riktigt bra fynd på bokrean men det kanske det blir ändring på i år. Jag hoppas på någon bok som jag har velat läsa länge, eller någon bok i en serie som jag inte har läst färdigt än. Typ De utvalda eller Sätt mig i brand. 

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Vit som snö av Salla Simukka och Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins tycker jag verkar intressanta.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
Jag hade gärna läst mer av Jandy Nelson, men hon kom nyss ut med en bok så det får jag nog vänta ett tag på.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Hmm... Egentligen har jag det mesta som jag behöver men en ny jacka till våren skulle inte vara fel.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?
Gilla Böcker ger ut Livets outgrundliga mysterier av Benjamin Alire Sáenz i vår. Jag har inte hört talat om författaren innan men han verkar ha skrivit många böcker på engelska. Men den här boken kan nog vara hans första på svenska. Jag fastnade för handlingen:

Aristotle Mendoza är femton år och arg på världen, livet, allt och alla – inklusive sig själv. Hans bror sitter i fängelse, hans pappa är traumatiserad av kriget och han har inga vänner. En het sommardag träffar han Dante vid den lokala poolen. Dante som läser dikter, målar, gråter, har intellektuella föräldrar och älskar att gå barfota. Deras vänskap är osannolik men omedelbar och tillsammans utforskar de livets outgrundliga mysterier – hur man ska lära sig att acceptera sin familj som den är, vad det innebär att växa upp, varför man känner som man gör och, framför allt, hur man ska veta vem man egentligen älskar.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
Jag har dålig koll på vilka som kommer i pocket men efter lite googlande så såg jag att Sätt mig i brand av Tahereh Mafi kommer i pocket i vår och den måste jag läsa snart. Jättebra serie som jag inte har avslutat än.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
Jag gillar att åka skidor och snowboard. Det är så härligt och roligt! Och sen är julen väldigt mysig!

2 kommentarer:

  1. Jag är lite sen! Men kul att du ville göra taggen! :D Läste faktiskt svaren dagen du la ut inlägget, men kommenterade inte då, haha! Jag ser också framemot boken "livets ogrundliga mysterier"! I alla fall kul att du gjorde taggen! Kram! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lugnt :) Tack för att du taggade mig!

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.