24 november 2014

"The mysterious neighbor" + "Pirates of the North"


av Cleas Nero.

Sidor: 22 respektive 23 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 8-12 år (Det är engelskan som sätter gränserna men handlingen passar för den åldern)
Övrigt: Detta är två korta barnböcker på engelska. Jag fick de som e-bok men de finns också som pappersbok på Liber.

Handling: The mysterious neighbor handlar om en kille som får höra att hans granne är en mördare. Han blir rädd men vet inte om han kan tro på det.... Han har aldrig sett sin granne och böjar smyga upp i trappan och kolla in genom brevlådan.

Pirates of the North handlar om en svensk kille som är bortrövad av pirater på 1400-talet. Han blev bortrövad på Gotland och nu har han kommit till Tyskland där han är på en rättegång för att se om han får dödsstraff som resten av piraterna. Domaren tror inte på att han är bortrövad.

Omdöme:
Korta, snabba barnböcker som var intressanta att läsa. Det var enkel engelska för mig men jag vet inte riktigt vilken ålder engelskan är gjord för. Den passar bra till engelska barn som ganska nyss har lärt sig läsa också.

Det är snabb handling och fina bilder. Det är lite speciella bilder. De har mycket uttryck och är datorgjorda tror jag. Här under kan man se en av bilderna från Pirates of the North, och hur texten är. Min favorit var The mysterious neighbor för den var mer spännande och lättare att hänga med i.

Betyg: 

4 kommentarer:

 1. Hej Tova,
  Roligt att du gillar berättelserna! Det hoppas jag att många andra också ska göra nu när de tack vare översättningen får en ny publik. Roligt också att du gillar teckningarna! Henry Johannes är extremt tekniskt skicklig och enligt mig är han en av landets bästa illustratörer.
  Glada hälsningar från Claes Nero som skrivit de här båda böckerna (och en hel del andra)

  SvaraRadera
 2. Kanske skulle vara en bra start för mig! Har länge velat testa att läsa engelska böcker, men är rädd att det blir svårt. Så man kanske skulle testa med något liknande! Tror du man kan få det som rec-ex? Bibblan har tyvärr bara svenska böcker .. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan säkert fråga efter recex! Och jag tror att de passar bra som böcker att börja med :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.