6 november 2014

Gästrecension: "The Maze Runner"

Kan väl börja med att presentera mig. Jag heter Jonathan Hillevärn och är Tovas pojkvän och vi har varit ihop i 10 månader. Jag tänkte prova att göra en recension på boken ”Maze runner” så här är den.

Av: James Dashner
Förlag: Chicken House
Sidor: Ganska lagom men runt 400
Åldersgrupp: 13+

Handling: Boken handlar om Thomas som kommer till ett ställe utan något minne alls, allt han kommer ihåg är hans namn. Stället han kommer till kallas ”The Glade” och är omringat av en stor labyrint. Varje månad kommer det en kille till stället och när han kommer dit så är det runt 20 killar. Men bara en dag efter hans ankommande så kommer det en tjej med ett meddelande. Killarna inser att dem måste försöka lösa labyrinten så fort som möjligt. Varje dag stängs dörrarna till labyrinten men en dag så slutar dem att stängas. Thomas blir en ledarfigur och bestämmer sig för att lösa labyrinten.

Omdöme: Jag tycker detta är en av de bästa böckerna jag läst. Den hade allt nästan. Jag läste den på engelska för att jag inte hittade den på svenska när jag läste den, men jag tror att den finns på svenska nu, men jag tror att den är bättre på originalspråket. Vissa stunder kunde jag inte sluta läsa den för den var så bra. Maze runner är den första delen i en serie med fyra böcker och jag köpte den andra delen på Bokmässan, ska börja med den snart. Jag tycker alla bokälskare borde läsa denna bok för den är klart läsvärd.

Betyg:
Tack för mig ;) Jonathan

2 kommentarer:

  1. Jag hälsade på Jonathan i Taberg i fredags när vi körde sockswar. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! :) Att du kände igenom honom ;)

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.