21 september 2014

"Svirre flyger till stan"

av Erik Hirschfeld. Bilder av Maria Nilsson Fidler.

Förlag: Hirschfeld Media (Tack för boken!)
Sidor: 47 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 4-8 år

Handling:
Svirre är en liten fågel som bor ute i skogen. En dag är hon hungrig och det kliar i vingarna, så hon tar sig en flygtur. Svirre kommer till stan som hon har hört sin farfar berätta om. Där finns det massa hus och det blir aldrig mörkt, men var ska hon sova?

Omdöme:
En fin barnbok med stora och välgjorda bilder. Det är enkel text och rolig berättelse.

De sista sidorna är det enkel fakta om fåglar och det finns t.o.m. en QR-kod (en sån streckkod som gör att man kommer till en hemsida) där man hör hur den här sortens fågeln låter. Jag läste den för min lillasyster och hon tyckte att faktasidorna var det som var roligast att läsa.

Betyg:

6 kommentarer:

 1. Hur många syskon har du och hur gamla är de? (Om du vill berätta).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har två yngre syskon, en som är 8 år och en som är 14 år.

   Radera
 2. kan du blogga lite mer för du är jätte bra på att blogga!
  jag vet att du har skolan och läxor men snällllllllllllllllllllllllllllllla försök blogga mer !!!!!!!!!!! ;)
  / Bok mallen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag vet att mitt bloggande har minskat, innan var det ungefär en gång om dagen men nu är det inte riktigt alla dagar. Innan stressade jag mer för att verkligen hinna varje dag, men nu känner jag att det inte riktigt går, så det får vara så här nu :)

   Radera
 3. Hej Bokugglan!
  Tack för din fina blogg! Såg att du har koll på barnböcker också. Har du något tips på fina bra barnböcker där det är aktiva, handlande flickor/ flicka som är huvudkaraktär. Alltså inte Pippi utan något nytt. Har själv två flickor. Vi vill läsa om roliga starka förebilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tyvärr har jag inte så bra koll på barnböcker, så jag kommer inte på någon. Det finns ju säkert, men jag har inte läst tillräckligt många för att komma på någon.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.