27 augusti 2014

"Erebos"

av Ursula Poznanski.

Förlag: Opal
Sidor: 421 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13-18 år

Handling: I en skola i London så börjar ett datorspel sprida sig. Reglerna är att de får inte prata om det i verkligheten men ändå blir flera nyfikna och tackar ja när de blir utvalda. Det är fler och fler som stannar hemma från skolan och de som ändå är där förändras och är alltid trötta. När Nick får spelet kan han inte tacka nej trots att han ser hur hans bästa kompis har blivit.

Det är ett äventyrsspel där de går runt och ska överleva. För att gå upp i level får de uppdrag som de ska utföra i verkligheten eller så får de veta information om deras riktiga kompisar. Det känns som spelet ser dem och lever.

De få personerna som är emot eller försöker ta reda på några hemligheter om spelet börjar få hotbrev och uppdragen blir bara svårare och jobbigare.

Omdöme:
Spännande bok och intressant upplägg. Den var väldigt spännande och svårt att sluta läsa i slutet, i början tyckte jag tyvärr att den var seg. Det passar i tiden och känns kul med spel och datorvärlden. Jag ville fortsätta läsa för att få veta hur spelet fungerar och få veta om de kommer kunna slita sig därifrån. Jag gillar att de säger platser i London, det är kul nu när jag fortfarande har lite koll på London och då kan se de exakta platserna och tunnelbanesystemet, som det står en del om.

Karaktärerna är trovärdiga och det är bra att de utvecklas och att man ser dem på olika sätt under berättelsens gång. Ibland var det väldigt många namn att hålla reda på, både spelnamn och irl-namn.

Betyg: 

2 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.