16 augusti 2014

Andra veckan under språkresan

Här kommer andra inlägget om vad jag gjorde under resan. Här är första delen. Jag skriver det inte så detaljerat för det är vad jag kommer ihåg och omskrivna, korta mobilanteckningar.

Åttonde dagen - Fredag 25/7
Var i skolan. På eftermiddagen gick många på bio men jag tyckte det var onödigt för jag skulle behöva åka till Ryde två gånger fram och tillbaka (4 timmar sammanlagt), jag hade inte sett ettan (de såg Draktränaren 2) och det var fint väder. Följde med några kompisar för att köpa kläder till temat Frozen Carneval för kvällen. Åkte hem till värdfamiljen och var själv. Tog det lugnt, satt ute och läste och gjorde mig i ordning. Mina rumskompisar kom hem och vi åt. Var på Ice party i Ryde på kvällen. Det var spolad is inne i en hall med ljus och musik. Kul men jag hade väldigt ont i fötterna den första gången vi gjorde det. Vi gick därifrån vid nio och köpte glass som vi åt vid piren i Ryde. 

Nionde dagen - Lördag 26/7
Jag och en av mina rumskompisar gick upp tidigt för att åka till Portsmouth. Åkte färja över till fastlandet. Vi kom dit och gick till Spinnaker tower. Ett 100 m högt torn som ligger vid Engelska kanalen. Åkte upp och stod där uppe och kollade. Gick på ett glasgolv 100 m över marken, väldigt läskigt. Gick upp till översta våningen och tog bilder. 
Gick till en park och åt lunch. Fortsatte sen till primark och shoppade en del. Gick till ett outletställe och kollade. Efter färjan så sprang jag och en till på en lång pir för att hinna bussen som bara går en gång i timmen. Piren är väldigt lång för att tidvattnet gör sån stor skillnad men vi hann precis till bussen. Efter att vi hade ätit middag så åkte vi till en carneval i Sandown. Kollade lite på carnevalen men gick sen till stranden. 

Tionde dagen - Söndag 27/7
Åkte till Newport för att ta sightseeingbuss runt ön. Åkte en hyrd buss som stannade på lite platser. Ett av ställena var faktiskt Rupert Grints, han som spelar Ron, favoritställe i världen. Sen kom vi till The Needles där några av oss hade varit förra veckan. Vi åt lunch där och åkte sen buss upp till ett ställe där man såg The Needles bättre och gick ner. Tog bussen till ett slott och var sena färdiga med sightseeingen. Åt hamburgerbröd med bönsås, ägg, pommes och korv, kändes riktigt engelskt. Det var Host family night och vi kollade skräckfilm. Kollade på Hunted. Den var läskig under tiden man kollade men inte efteråt.

Elfte dagen - Måndag 28/7
Mina rumskompisar åkte tidigt för olika aktiviteter men jag hade sovmorgon. På förmiddagen hade vi fritid i Newport och vi gick sen till skolan. Fikade på Starbucks när vi väntande på bussen hem och det började sen regna för första gången på hela resan. Åkte buss hem och sen till Ryde. Det var Beach games, lite bollspel och vattenkrig. Vi träffade den andra STSgruppen som åkte hem dagen efter, vi hade träffat dem på Ice party och STS Student party några gånger.

Tolfte dagen - Tisdag 29/7
På förmiddagen var det en lek där vi sprang till olika platser och skulle ta kort. Denna veckan var lektionerna på eftermiddagarna. På kvällen bowlade vi.

Trettonde dagen - Onsdag 30/7
Istället för skola var vi i parken och gick sen och frågade personer efter byggnader i den staden. En till tävling/lek där vi bara gick runt och letade efter grejer. Det var tyvärr för många sånna lekar. Många av oss åkte till Sandown och åt lunch på restaurang. Låg sen på stranden och pratade och badade. Åkte hem och tog det lugnt. Gjorde oss färdiga för STS Student party och åkte till Ryde. Vi dansade en liten stund men gjorde sen som förra veckan och gick och åt glass.

Fjortonde dagen - Torsdag 31/7
Var på stranden i Sandown. Inte så bra väder med vi gjorde Loom bands. Det är små, små gummiband som man gör armband av. Loom bands hade verkligen alla! Vi såg massa barn som hade det, det fanns att köpa i alla affärer, busschaufför hade det, en tant hade gjort sånna band som gjorde att hennes glasögon inte åkte av och vi gjorde det.. Vi åkte till skolan och hade sista riktiga skoldagen. Då körde vi bara Hänga gubbe och andra lekar. Åkte till Ryde för tävlingar. Körde Irländsk julafton och leken där man skickar en tennisboll under hakan. 

En glassbil som var överallt, och hade en jätteläskig
signal, låter som i en skräckfilm. Den var vid skolan, inne i stan,
hos våran värdfamilj, på stranden...

Spinnaker tower

Inne.

Glasgolvet.

Många av de spanska och några svenskar.


En kväll på stranden i Sandown.

På vägen till Grint's favoritutsikt.


Utsikten.

En buss vid The Needles.


Vi som tog en extra buss upp för att se The Needles från ett annat håll.

Vårat rum, tyvärr ganska litet för fyra tjejer.

Där vi åt.Solnedgången i Ryde.


Våra långa bussturer på kvällarna blev ändå ganska mysiga och roliga. Satt ofta längst fram i dubbeldäckarna. 

De här texterna behövdes på de smala, slingriga vägarna.

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa om din språkresa, den påminner en hel del om min språkresa till England. Jag skrev också anteckningar/"dagbok" under veckorna där och sparade alla papper med aktivitetschema m.m så jag brukar läsa och kolla igenom det ibland och minnas tillbaka. Var riktigt roliga veckor men jag vet faktiskt inte om jag blev så mycket bättre på engelska, haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag hade också velat blivit mer säker på engelskan än jag blev. Det är synd.

   Radera
 2. Spinnaker Tower! Jag var också på språkresa nu i somras. Vi åkte till Portsmouth och kollade på tornet men vi fick aldrig gå speciellt nära eller gå in i det, vad häftigt det såg ut innifrån ju! :D Vart var du på språkresa förresten? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag var på Isle of wight, ön precis utanför Portsmouth. Var var du? :)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.