17 mars 2014

Svenska nationella prov

Idag hade jag första nationella provet. Det var i svenska läsförståelse och vi fick lite mer än 3 timmar på oss. Jag trodde att man skulle behöva all tid, men det var verkligen gott om tid. Var färdig efter två timmar och läste i slutet. Det var enklare än vad jag trodde och det gick bra.

Det är flera sorters texter: krönika, dikter, blogginlägg, nyhetsartikel och utdrag ur bok. Utdraget var från Delirium av Lauren Oliver. Jag läste den för något år sen, så det var kul! Det påminde mig om att jag vill läsa de andra två böckerna i trilogin. Nästa nationella är på torsdag och då är det svenska igen och vi ska skriva en text av något slag. Det går nog också bra, men där blir det tidspress tror jag.

11 kommentarer:

 1. Jag gjorde också nationella idag :P Fast jag går dock sexan och gjorde muntliga i matte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska vi ha om några veckor, det känns lättare än skriftligt.

   Radera
 2. Vad skrev du på den frågan om dikten där man skulle ta fram ett tecken på kärlek från den andra texten som man kunde se i dikten?

  SvaraRadera
 3. jag tror att det gick och kommer att gå jättebra på dina nationellaprov. lycka till

  SvaraRadera
 4. Har läst ettan och tvåan och ska precis läsa Rekviem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, de andra två verkar också bra.

   Radera
 5. Hej, är det svenska nationella provet du har gjort?
  I så fall vad var det för dikt ni fick, jag är rädd för dikter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det. Tror inte det är särskilt bra om jag berättar för mycket om det, och jag kommer inte ihåg så mycket heller.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.