30 november 2013

Minirecensioner från 2009

Detta är tredje delen av recensioner från 2009. Då var jag 10, 11 år och skrev recensioner då och då som jag har sparade i en pärm. De två första delarna finns här. Allt är skrivet som när jag skrev det första gången.

Loppan & Ceasar av Kerstin Gavander.
"Loppan åker till sin farmor. Där bor Ceasar som är lika gammal som Loppan. Men det är något mystiskt med Ceasar. Han sparar alltid halva han äter. Loppan bestämmer sig för att smyga på Ceasar."
4/5 stjärnor

Kalle Skavank - Motorsågar i Björkhagen av Petrus Dahlin.
"Någon har sågat ner två björkar så det hamnade på taket. Polisen säger att de ska säga till försäkringsbolaget men de kan ju inte ta fast 'tjuven'."
5/5 stjärnor

Tidningsdeckarna och garagegåtan av Arne Norlin.
"Polisen hittar en kasse stulna pengar i ett garage. Men efter ett tag visar det sig att det var någon annan som lagt in pengarna. Henke, Ali o Emma gör en tidning. Tillslut reder de ut mysteriet och får den största nyheten i tidningen."
5/5 stjärnor

Kärleksmysteriet av Martin Widmark.
"I staden Valleby har de en kärleksfestival för fattiga barn i andra länder. Men i slutet så brakar prispallen ihop, strömmen går och pengarna de samlat ihop själs."
4/5 stjärnor

Klaras hemlighet av Christina Wahldén.
"Klaras pappa är i fängelse för att ha dödat någon annan. Och hennes mamma bor på mentalsjukhus för hon blev så ledsen för det pappa hade gjort. Klara tror att man inte kan få det sämre."
5/5 stjärnor


4 kommentarer:

  1. Hej, jag hittade din blogg från Facebook-gruppen och ska nu följa dig på blogger! :) Jag minns att jag har också skrivit sådana minirecensioner när jag var 9-10 år gammal. Måste söka om jag har dem kvar nånstans!

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.