19 september 2013

"Vi måste sluta ses på detta sättet"

av Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck.

Förlag: Gilla Böcker (Tack för boken!)
Sidor: 334 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 14+
Övrigt: Du kan läsa på deras blogg om hur det har gått till när de skrev, men också flera tjuvläsningar på boken.

Handling:
Hanna,18, träffar Jens, 24, på en bar en kväll. Hans kompis är full och irriterande, och Hanna stör sig på dem, men så träffas de på tunnelbanan hem och börjar prata. Hon följer med Jens hem, och där står en dockvagn.

”Har du barn?”
Hennes förvånade röst fyllde hela den lilla hallen. Har du barn? Att döma av tonfallet hade hon lika gärna kunnat säga cancer, aids, spetälska, vad som helst, något horribelt bara. Har du BARN?
”Ja.” Jens följde Hannas blick till dockvagnen. ”Men hon ... Ja, ett. En tjej. Men hon är ju inte här nu, för ... Du, jag sätter på lite tevatten, va?”
Han släppte taget om henne och vände, gick ett par steg in mot köket. Ångrade sig. Stannade.
”Hon heter Rut. Hon är två och ett halvt. Och just nu är hon ju hos sin mamma. Givetvis. Så att ...” ”Jaha. Ja, givetvis.” Det hördes hur hon försökte göra rösten normal igen. ”Vilket gulligt namn. Rut.” ”Mm. Hon är gullig. För det mesta.” ❞ 

Och efter bara några dagar träffas de igen, men denna gången på Hannas skola för att Jens har börjat jobba som assistent till en elev i hennes klass...

Vartannat kapitel är från Jens och vartannat från Hannas sida, och det är också skrivna vartannat från Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo.

Omdöme:
Väldigt bra! Jag hade höga förväntningar på den, och den slog dem! Jag älskar tonen och språket, man kan se lite av tonen i citatet, men det är ännu bättre på flera ställen. Handlingen är också väldigt intressant och rolig att följa. Den är både feelgood och lite sorglig ibland.

Jag kunde inte slutat läsa den, och ville inte att den skulle ta slut.

Betyg:

2 kommentarer:

  1. Jag har tänkt låna boken så fort den kommer till biblan :)
    Jag blir ännu mer taggad nu efter din recension!

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.