30 augusti 2013

"De utvalda: Tankeläsaren"

av Kristin Cashore.

Förlag: Månpocket
Sidor: 479 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+
Serie: Del två i serien har jag recenserat här.
Övrigt: Kristin Cashore ska jag intervjua via Google Hangout (som Skype) på Bokmässan. Tror det kommer bli jättekul, hon verkar trevlig!

Handling:
Katsa är särling och har dödandets gåva. Hon jobbar åt kungen och dödar folk som inte gör som han säger. Men Katsa är god, och har startat Rådet. En grupp människor som försöker göra rätt i de sju rikena. På ett av Rådets uppdrag så slår hon ner en Lienid, för att han inte ska skvallra om vem som räddar en kidnappad gammal kung. Det var något speciellt med killen, och Katsa såg att han också var särling.

Efter några dagar när hon är hemma igen så är också Lieniden där, och det visar sig att han är prins.

Omdöme:
En väldigt spännande och svårt-att-sluta-läsa-bok! Det händer saker hela tiden och karaktärerna är väldigt intressanta.

Katsa är smart och väldigt bra på att överleva allt möjligt, och har blivit en av mina favorit karaktärer. Jag tycker det var väldigt intressant att läsa hur hon tänkte och vad hon gör, jag blev ofta överraskad.

Jag vet knappt hur jag ska beskriva denna boken, det enda jag vet är att den är väldigt bra! Den bästa jag läste i somras tror jag!

Betyg:

4 kommentarer:

 1. Den har jag hemma i bokhyllan fortfarande oläst, vet egentligen inte varför.. Måste läsa snart! :)

  SvaraRadera
 2. Vet den är jättebra!!! Fast trean är nog lite bättre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst ettan och tvåan än så länge, men jag måste läsa ut hela den här serien!

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.