5 juli 2013

"Jag, En"

av David Levithan.

Förlag: X Publishing
Sidor: 336 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 12+

Handling:
En vaknar varje morgon upp i en ny kropp och nytt liv, och så har det alltid varit. Hen (vissa dagar är hen en tjej och andra en kille) har lärt sig att ta reda på hur hen ska göra för att ta reda på hur "dagens människa" är och inte ställa till det för mycket.

En dag är En i en killes kropp och när En träffar Justins flickvän så märker han att tjejen är rädd för Justin. Under dagen börjar han gilla Rhiannon, flickvännen, mer och mer, men nästa dag är han i en ny kropp. Han kan inte sluta tänka på Rhiannon och några dagar senare åker han, i en annans kropp till henne. De träffas, men kan man ha ett förhållande när den ena är en ny person varje dag?

Omdöme:
En av de bästa böckerna jag har läst i år! När jag hade läst klart den ville jag att det skulle bli en hel serie, så jag kunde fortsätta läsa om hur En gör för att leva i så varje dag. Men jag tror det var väldigt svårt att skriva den, och få allt att gå ihop.

Språket var välskrivet och alla karaktärer var intressanta. Det var en bra blandning med folk, alla var 16 år, men det var fattiga och rika, från små och stora familjer, glada och olyckliga.

Betyg:

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är roligt att du smått undermedvetet ändå valt att stämpla En som kille (med tanke på alla han i recensionen). Även om jag visste att poängen var att En varken var kille eller tjej kunde jag inte heller låta bli att tycka han var mer manlig än kvinnlig. Kanske för att Levithan själv är kille?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte han var mer manlig när jag läste den och jag är inte van att skriva hen, så det blev så automatiskt ;)

   Radera
 2. Åhhh.. jag tyckte också verkligen om den här boken! Tänkte också En som på en han .. haha.
  Kan säga att det kommer komma typ en bok 2 .. fast ur Rhiannons perspektive. https://www.goodreads.com/book/show/18459855-rhiannon?ac=1 där har du länk!
  Det finns även en bok "six earlier Days" .. som handlar om ja.. bokens namn! Har inte läst den men.. tänkte för du nämde om att du skulle vilja ha serie.. så var jag tvungen att säga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört om den från Rhiannons perspektiv men jag visste inte när den skulle komma. Och den andra har jag aldrig hört talats om, men ska googla om den.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.