20 juli 2013

Att komma ihåg vad man läser på resor.

Jag tog en liten paus från bloggandet, men nu är jag tillbaka. Jag såg också att jag fått 100 följare på Bloglovin, så kul! Tack!

Jag kommer oftast inte ihåg när eller var jag läser en speciell bok, bara lite vad den handlar om och vad jag tyckte. Men jag har kommit på att när jag är på semester, så kommer jag ihåg vilken bok jag läste. När jag var i Norge för två år sedan läste jag Egoboost av Isabella Löwengrip. Jag läste också Fjäril av Sonya Hartnett, det kommer jag ihåg för att jag låg och läste den i en stuga och fick plötsligt näsblod. Det kom en droppe i boken, och jag tog papper med lite vatten och gnuggade (smart.) så det blev ett hål i sidan. Och det var en lånebok...

Min familj bilade till Österrike för tre år sedan och då läste jag Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers. Den är väldigt sorglig, och jag kom ihåg att jag satt i bilen och grät för den var så sorglig. Den skulle jag förresten vilja läsa om, jag gillade den väldigt mycket då!

Under den resan läste jag också Farliga minnen av Eileen Dunlop. Det är en okänd bok som jag tror handlade om några barn som går vilse och kommer till ett hus som är 100 år bak i tiden.

Förra året var jag i Italien och då hade jag med mig flera av de böckerna som jag skulle prata om på Bokmässan med Bonnier Carlsen. Jag tror det var Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver och De Utvalda: Monstrets dotter av Kristin Cashore, kanske också Hades av Joseohine Angelini. De två första är nog de två mest utslitna böcker jag har, de var med på stranden och låg nerpackade mycket. I Resten får du ta reda på själv är till och med vissa sidor lösa.

Kommer ni ihåg vad ni läser under era resor?

Jag ska förbereda några tidsinställda inlägg så om det är något speciellt du vill läsa om, skriv det till mig. Kanske någon som vill ha ett skräddarsytt boktips?

2 kommentarer:

  1. Jag kommer alltid ihåg var och när jag läste en bok. När jag bläddrar i mina läsdagböcker är det som att bläddra i en dagbok, jag minns var jag var, hur mitt liv såg ut just då och så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det inte riktigt för mig, vissa böcker kommer jag ihåg händelser runt om, men oftast inte. Det är synd!

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.