19 maj 2013

En komma ut-roman

Fråga från anonym:
"Jag skulle vilja ha tips på ungdomsböcker med komma ut-tema, helst om tjejer! Som kan passa en tjej i 13-årsåldern. Tack för din fina blogg!"

Svar: 
Jag kan bara komma på en bok som jag har läst om att komma ut och det är Det händer nu av Sofia Nordin. Den läste jag när jag var i 12-13-åldern och jag gillade den jättemycket! Det är en av mina favoritböcker. Tyvärr har jag glömt lite av handlingen så jag kopierar från Adlibris: 

En kärlekshistoria om två tjejer som känns lika självklar och äkta som vilken kärlekshistoria som helst. Boken var en av 2010 års Augustnomineringar!

Stella är den populära, självsäkra tjejen i klassen. Men hon tycker att hon lever i en låtsasvärld. Hon vill skrika rakt ut att hon är störtförälskad i sin bästis Sigrid. Men hon vågar inte. Hon vet ju inte vad Sigrid känner, och vad ska alla andra säga? 

Stella brottas med sina inre tankar om vad som är okej och inte. 

2 kommentarer:

  1. Tack för svaret! Bra tips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd bara att jag inte kom på några fler tips.

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.