27 maj 2013

Book Rescue Tag

Jag blev taggad av Min bok och jag med denna nya taggen. Jag tror det inte finns några regler med hur man taggar vidare, men alla som läser detta kan göra taggen.

1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?

För något år sedan lånade jag alla böcker jag läste på biblioteket, så från den tiden skulle jag kunna ta vilken bok som helst... Jag tror jag tar Sanningen om Juliet av Lee Weartlhy för jag gillade den jättemycket och nu kan jag inte komma ihåg vad den handlade om och det skulle vara kul att läsa om den.


2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. 
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?

Jag skulle välja Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg för den gillar jag jättemycket och den har så fint omslag!


3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. 
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?

 Jag skulle ta Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs för den har jag inte läst än men är väldigt sugen på att läsa den.


4. En bok på TBR-listan (to-be-read-lista).
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. 
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda? 
Jag är alltid mest sugen på den boken som nyligast kom in på min att-läsa-lista och just nu är det Precious av Sapphire.


5. En Serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier.  
Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?

Jag får nog säga Hungerspelen av Suzanne Collins, den är riktigt bra!


6. Ett Vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. 
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen?

Svårt... Jag gillar många böcker som har lite speciellt typsnitt på titeln och det är huvudmotivet, som t.ex. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson.


7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknaden av sol kommer göra planeten obeboelig. 
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?

Om det hade hänt på riktigt hade jag inte läst mer av tiden som är kvar, men för att fortsätta taggen: jag hade jag tagit någon bok som jag har hemma och som jag är mest sugen på att läsa just då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.