6 april 2013

The host - Filmrecension

I onsdags såg jag filmen The host som går på bio just nu. Den är baserad på The host/Genom dina ögon av Stephenie Meyer. Jag hörde förresten att hon funderar på att det ska bli en trilogi, men det var inte säkert. Jag tycker det skulle vara kul med en fortsättning för boken var så bra, men slutet var redan väldigt bra.

Handlingen: (kopierad från min recension av boken) På Jorden har själar tagit över alla människor. Människorna ser ut likadant som innan bara att deras ögon ser silvriga ut och att själarna ser deras minnen och tar över. Huvudpersonen heter Vandraren och hon ska ta över Melanie. Det är bara det att hon vägrar släppa taget och de är två, i en kropp. Melanie låter Vandraren bara se vissa minnen och hon gömmer var hennes bror och pojkvännen Jared är någonstans. Vandrarens uppgift är att hitta människor som gömmer sig för själarna, men det går inte så bra.

Melanie visar minnen med Jared och Vandraren börjar sakna Jared, fast hon aldrig har träffat honom. Tillsammans börjar de leta efter Jared och Melanies bror.

Omdöme: Detta är en av de bästa filmerna som är baserad av en bok tycker jag! Jag tycker de har tagit med allt viktigt och det är väldigt bra skådespelare till karaktärerna. I början av filmen tyckte jag att skådespelaren till Jared passade sådär och skådespelaren till Ian var jättebra, men i mitten av filmen ändrade jag mig och tyckte helt tvärt om. Jag vet faktiskt inte varför...

Jag gillar att de har lagt in lite humor i filmen. Melanie är oftast sarkastisk när hon pratar till Vandraren och det var kul!

8 kommentarer:

 1. tyckte också den var riktigt bra :)

  SvaraRadera
 2. Jag kommer nog inte att gå på den på bio, men att se den när den kommer ut på Dvd är nog givet :)

  SvaraRadera
 3. Trodde ju att jag inte hade läst boken så jag blev glatt överraskad av filmen. Men när jag läste boken upptäckte jag efter ett tag att jag ju faktiskt hade läst den...
  Jag tycker Jake Abel var jättebra som Ian. "Jared" tyckte jag väl så där om. Inte dålig, men heller ingen favorit.
  Det får gärna bli någon mer bok. :)

  SvaraRadera
 4. Roligt att du gillade den! Jag är nyfiken på den. Jag såg recension på tv 4 och då fick den 1 sol och sades vara "Helt värdelös". Har dock hört flera som gillar den!

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.