3 april 2013

"Genom dina ögon"

av Stephenie Meyer.

Förlag: Damm förlag
Sidor: 606 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+
Serie: Denna boken är ingen serie, men Stephanie har skrivit Twilight-serien innan.

Handling: På Jorden har själar tagit över alla människor. Människorna ser ut likadant som innan bara att deras ögon ser silvriga ut och att själarna ser deras minnen och tar över. Huvudpersonen heter Vandraren och hon ska ta över Melanie. Det är bara det att hon vägrar släppa taget och de är två, i en kropp. Hon låter Vandraren bara se vissa minnen och hon gömmer var en hennes bror och kille är någonstans. Vandrarens uppgift är att hitta människor som gömmer sig för själarna.

Melanie visar minnen med Jared och Vandraren börjar sakna Jared, fast hon aldrig har träffat honom. Tillsammans börjar de leta efter Jared och Melanies bror.

Omdöme: Riktigt bra! I början var jag inte sugen på den här boken, det var science-fiction och över 600 sidor. Jag skulle inte läst den om vi inte skulle ha den i bokcirkeln jag är med i! I början förstod jag ingenting, jag fick inte ihop vad Vandraren vad för något och jag trodde att Vandraren var en kille till typ sidan 300... Sen förstod jag att hen var en hen, men brukade ta över feminina varelser för hon kände sig som en tjej. Vid ungefär sidan 100 började jag tycka den var bra, och sen blev den bara bättre och bättre!

Jag gillar karaktärerna jättemycket! Alla är så olika och ändå känns det som jag förstår alla. Jag tyckte det var lite svårt att hålla reda på alla personer som de träffar efter ett tag, men vissa behövde jag knappt veta vilka det var.

Den är sorglig, romantisk, speciell, intressant och spännande!

Betyg:

Jag ska gå på filmen The host, som är baserad på Genom dina ögon ikväll. Så det kommer recension på den om några dagar.

Vad tycker ni förresten om att mina recensioner är längre än innan? Bra eller dåligt?

8 kommentarer:

 1. Jag har just börjat läsa boken och hoppas att jag ska tycka om den. Såg filmen i fredags och tyckte att den var riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också filmen var riktigt bra!

   Radera
 2. Jag gillar lite längre recensioner, men inte för långa. Tycker att det är bättre som du har nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, jag försöker göra mina recensioner längre än vad de var innan, men ändå lättlästa :)

   Radera
 3. har läst både boken och sett filmen. tycker att boken är 10 ggr bättre än filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade båda jättemycket!

   Radera
 4. Jag har också läst den boken och den gjorde mig förvirrad. Jag skulle sluta om det inte vore för andra recensioner som berättar om att den kommer bli bra om över de 100 sidorna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt hur den kan bli så mycket bättre!

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.