28 januari 2013

6 sätt att hitta en bra bok

Här kan du se en gammal bild
boktidningen Läseposten.
 1. Skriv upp böcker du vill läsa. Om du hittar en bok du är sugen på så skriv upp den på mobilen eller på ett vanligt papper. Jag har skrivit upp allt jag vill läsa i flera år, och sen när jag läser dem så stryker jag det. Efter ett tag är mina papper slut och då tar jag bort de överstrukna och de jag inte längre vill läsa, men behåller de andra. Just nu är min lista fem A4:or...
 2. Läs bokbloggar och boktidningar. Jag har läst Barnens bokklubb i flera år nu, och där hittar jag böcker jag vill läsa i varje nummer. På bokbloggar hittar jag också många böcker, och alla böcker skriver jag upp så jag kommer ihåg dem. 
 3. Läs på baksidan. Om jag är inne i en bokhandel så brukar jag först kolla på de nya böckerna, fast de har jag oftast ganska bra koll på och sen brukar jag gå till pockethyllan. Där finns de lite äldre böckerna jag inte vet så mycket om. Jag brukar bara välja ut någon bok och sen läsa på baksidan. Vissa låter jättebra och jag skriver upp dem, och vissa lägger jag bara tillbaka. 
 4. Titta på förlagens nyhetslistor. Nästan alla förlag gör listor på deras böcker som snart kommer komma ut. De listorna finns på deras hemsidor och där brukar jag hitta flera böcker. 
 5. Läs av samma författare. Om du har läst en bok som du gillar så sök på författaren på Google. Då är det lätt att se om författaren har skrivit fler böcker. 
 6. Läs böckerna du har i bokhyllan. I alla fall jag har många böcker jag inte har läst i min bokhylla. Läs dem istället för att leta efter nya.

8 kommentarer:

 1. Jag brukade förut skriva upp alla böcker jag ville läsa, men när jag hittade goodreads så skippade jag pappret.
  Den sista punkten misslyckas alltid haha, lånar böcker från biblioteket medan böcker jag köpt blir och stå i bokhyllan. Måste bli bättre på den punkten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder Boktipset.se men jag har ändå kvar pappret :)

   Ja, den sista punkten är jag inte heller bra på ;)

   Radera
 2. Jätte bra tips!
  I vissa perioder så läser jag mycket och ibland lite! :)
  När jag var liten så läste jag mycket Astrid Lindgrens böcker och Kitty! Just nu läser jag Mumintrollet, Narnia och Anne på Grönkulla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Jag har Anne på Grönkulla, men jag har inte läst den än.

   Radera
 3. Hej! Det var verkligen bra tips! Jag har alltid läst, genom alla år, men på sista tiden har jag tappat gnistan, vilket aldrig har hänt förut. Jag tänker att dina tips kanske kan vara ett sätt att sparka igång igen! Det är fint att se en så målmedveten bokjägare som du, tycker jag :-)
  Allt gott,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Lycka till med läsandet ;)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.