18 juli 2012

"Jellicoe road"

Melina Marchettaav Melina Marchetta.

Förlag: X-publishing
Sidor: 351 sidor.
Ålder: 13+


Handling: Det är svårt att förklara handlingen utan att förstöra om du ska läsa den, men det här kan jag berätta: Taylor blev lämnad på en 7-Eleven när hon var 11 år av sin mamma, sen dess har hon inte sett henne. Taylor bor på sin skola Jellicoe, hon har många kompisar men också "fiender". När en av de hon står närmast försvinner, börjar hon luska ut vad som hände för 20 år sen på den här skolan, något som betyder mycket för hela Taylors liv!
Omdöme: Om vi säger så här, den är svår att komma in i, i början. Om hela boken hade varit som den var i början, hade den fått 1/5 stjärnor av mig, men sen blir den bättre och bättre! Jag hade hört innan att den skulle vara svår att förstå i början, så annars hade jag nog slutat läsa, men det är jag glad att jag inte gjorde! För sen blir det spännande och allt bara passar ihop eller vad man ska säga... Och i slutet är den så bra att jag ger den 5/5. Men jag fick tänka mycket innan jag bestämde mig om den skulle få 4/5 eller 5/5 i slutbetyg, för att den var svår att förstå i början men det blev 5/5.
Betyg:

2 kommentarer:

  1. den här är jag jättesugen på att läsa! tror det kommer bli min nästa bok :)

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.