24 juli 2012

Bokbloggsskolan: Bokbloggsintervju med Pia


För någon vecka sen hade jag en intervju med Boknea och jag gör en likadan fast med Pia från Bookrelated.

En sak som jag gillar med Pias blogg är hennes kategori "Spotlite sunday". Varje söndag gör hon ett inlägg med massa bokbloggsinlägg, som hon tycker är värda mer uppmärksamhet. Väldigt kul!

Vad är det bästa med att bokblogga?
Det bästa med att bokblogga är att lära känna så himla många människor med samma intresse. Och så är det roligare att driva en blogg då den handlar om något som man verkligen gillar. Och så gillar jag hela gemenskapen bland alla bokbloggare, alla är så fina och glada och härliga människor vilket också gör bokbloggandet mycket roligare.

Har du något tips på hur man får en så bra bokblogg som möjligt? Jag har suttit och funderat på den här frågan ganska länge nu, och svaret är att jag vet inte. Vissa bokbloggar kanske uppdateras varje dag, och andra någon gång i veckan, men båda bloggarna kan fortfarande vara precis lika bra. Men jag tror dock att det kan vara viktigt med variation när det gäller vilka typer av inlägg man lägger upp. T.ex. så kanske det inte är speciellt roligt att läsa en bokblogg med bara hauls eller bara recensioner eller bara omslagsdueller. Men om man varierar mellan dem och även kommer med nya egna idéer så blir det kanske en roligare blogga att följa. Men det är egentligen bara vad jag själv föredrar :)

Tycker du att en bokblogg ska ha mer än bara recensioner, exempelvis inlägg om nyutgivna böcker? Som jag nämnde i frågan innan, variation är bra! (enligt mig). Men om en bokblogg ska ha endast recensioner så får man i sånna fall lägga ner mycket energi på dem så att de verkligen blir bra. Själv skulle jag dock föredra olika typer av inlägg. Fast det betyder inte att bokbloggar med endast recensioner är dåliga.

Just nu är det vanligt att bokbloggare får hjälpa förlag och sådant med allt möjligt skoj, vad är det roligaste du har fått göra? Eftersom att jag mest bara läser böcker på engelska så är det inte ofta jag får recensionsex och likanande. Det har faktiskt bara hänt två gånger att förlag har kontaktat mig. Det var när jag fick Röd Skymning av Fredrik Lindblom och Cirkeln av Mats Strandberg och Sara B Elfgren. Och ska jag välja mellan de här två tillfällena så får det nog bli gången då Fredrik Lindblom själv mailade mig och ville skicka sina bok Röd Skymning. Jag fick den signerad och allt. Det var kul ^^

4 kommentarer:

  1. Roligt, roligt! ^^ Tack för att du ville intrevjua mig, Tova! :D

    SvaraRadera
  2. Kul! Det är en rolig idé att du intervjuar andra bokbloggare. Det är roligt att läsa!

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.