21 januari 2012

"Tvillingarna Thornthwaits testamente"

av Gareth P. Jones.

Förlag: Bonnier Carlsén
Sidor: 335 sidor

Handling: Tvillingarna Thornthwaite är inte som andra 13-åringar. Till att börja med är de enda arvtagarna till en enorm förmögenhet och bor i ett jättestort, mörkt slott med märkliga tjänare.
Men det som verkligen gör dem annorlunda är deras ständiga försök att ha ihjäl varandra. Att försöka ta livet av varandra har helt enkelt blivit en vana, något som tvillingarna gör lika självklart som andra syskon leker med varandra. Det är bara det att det är mycket jobbigare att försöka döda sin tvilling ... och olagligt är det också! (Kopierat från Adlibris.se för det var så länge sen jag läste den...)
Omdöme: Jätterolig och helt konstig :D Fast den är väldigt humoristisk är den också seriös, speciellt slutet... Jag tycker den passar alla från 10 (fast den är ganska tjock så kanske som högläsning...) till 14 åringar :) 
Betyg: 5/5

8 kommentarer:

 1. Haha, underbar bok! Så knäpp och rolig :D

  SvaraRadera
 2. Den är jätte-bra jag kunde inte släppa den!:)

  SvaraRadera
 3. Satt och skrattade för det mesta, ska köpa boken snart!
  Har bara lånat den på biblioteket.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar den här boken! Det är ganska otroligt att någon kan komma på att skriva om två tvillingar som försöker ha ihjäl varandra! Men om du gillade den här boken så borde du definitivt läsa "Familjen Considines förbannelse" som är skriven av samma författare. Den är i lite samma stil men ändå helt olik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vill gärna läsa den, men har tyvärr inte fått tag på den :(

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.