16 augusti 2011

Tema: Sorg

"Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers:
"Livet på en kylskåpsdörr" är skriven med post-it lappar. Det är korta meddelanden som är hela boken. Claire och hennes mamma träffas inte så mycket så de skriver lappar till varandra. På en lapp i mitten av boken så står det: "Vi måste prata, Claire!". Just då har de båda jättemycket att göra så de hinner inte ses på länge. Så efter ett tag får mamman skriva en lapp: "Jag har fått cancer, Claire". Boken blir bara sorgligare och sorgligare och jag grät när när jag läste den...

5/5 stjärnor!

"I taket lyser stjärnorna" av Johanna Thydell:


Den handlar också om en tonårsflicka som har en mamma med cancer. Finns på film också som också är väldigt sorglig men bra!

5/5 stjärnor!4 kommentarer:

  1. Livet på en kylskåpsdörr är intressant. Väldigt verklighetstrogen förutom längden på lapparna. Det är något jag verkligen tänker som naturliga samtal till en förälder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den älskade jag! Jag skulle vilja läsa om den

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.