23 juli 2011

"Jag vill ha ett liv" av Sofia Hedman

Förra sommarten läste jag "Jag vill ha ett liv" av Sofia Hedman. 


Boken handlar om Katti och börjar med att hon skriver i sin dagbok. Hon skriver att hon blivit utsparkad från skolan där hon börjat i 9:an för andra gången och att hon inte är välkommen tillbaka. De har sparkat ut henne eftersom hon gick över gränsen en gång förmycket. Nu sitter Katti och funderar på sitt liv, på det som hänt och på vad som ska hända. Har hon någon framtid?
Så börjar Katti berätta allt från början. Att hon redan som liten varit lite annorlunda och vild. När hon gick i sexan började hon dricka sprit och röka. I skolan var hon en värsting som hade några kompisar, men som de flesta var rädda för. När hon började sjuan blev allt bara värre. Hon bråkar med lärarna, kommer alltid sent, om hon kommer. Det är bråk hemma och hon rymmer, om och om igen. Hon blir hämtad av polisen flera gånger och hon är så arg hela tiden.
Sen hamnar hon på barn- och ungdomspsyk där de konstaterar att hon har ADHD. Men hon vägrar gå dit på samtal och ta medicin, alltså fortsätter helvetet för Katti. Det mesta är kaos men hon måste köra sig själv helt i botten innan hon förstår att det inte håller. Hon måste försöka få ordning på sitt liv.


Boken var jättebra och man förstår lite hur det är att ha ADHD.


Det finns en fortsättning som heter "Kanske ett liv".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.