29 september 2015

Bokmässan 2015: Fredagen

Okej, jag måste kommentera Bokmässan 2015... Nu är jag tillbaka i vardagen och vet inte riktigt var jag ska börja...

Jag var där fredag och lördag. Det var lagom med två dagar för mig i år. Jag kom dit fredag morgon med buss och var inne på mässan runt 10. Min första intervju, med Siri Pettersen, var klockan 11:20 så innan det tog jag det bara lugnt och tittade i några montrar. Jag var såklart lite nervös men det var kul när intervjun väl börjat och jag var inne i det. Intervjun höll på i 20 minuter och sen hade jag 20 minuters paus till nästa intervju med Staffan Cederborg. Båda intervjuerna gick väldigt bra och de var trevliga. Det blev inspelat och delar av dem finns nu på Youtube. Jag lägger in dem längre ner i detta inlägget. Det var på Biblioteks- och berättarscenen som Kultur i väst höll i. Den scenen har program hela tiden och det är ganska mycket folk när man än är där. Jag älskar kicken man får efter att ha gjort något sånt och sen är det kul att prata med alla författare och publik efteråt. Det och att se allt folk och kändisar är bäst med Bokmässan.


Resten av dagen fortsatte jag att gå runt i montrarna och jag köpte en del men det visar jag i ett annat inlägg. Jag och min pojkvän åt lunch på Incontro precis bredvid Svenska mässan. Jag såg en del monterframträdanden men inte så många, och kanske bara 10 % av de som jag hade skrivit upp. På eftermiddagen var jag på ett mingel med bokbloggare och det var förlagen Opal, Semic, Natur & kultur och Berghs förlag som anordnade. Författarna Elisabeth Östnäs (Sagan om Turid) och Sally Green (Half bad) var där och blev intervjuade.

Sally Green och jag
Efter lite mer mässgolv så var första dagen avklarad och vi åkte till hotellet. Jag började tyvärr känna att jag var lite sjuk men försökte ignorera det för att klara dagen efter.

Intervjun med Siri Pettersen som skrivit Odinsbarn. Jag har bara kollat lite i början men jag tror det blev en bra video. Det är ganska långt och lite jobbigt att lyssna på sig själv så därför kollade jag inte på hela.


Intervju med Staffan Cederborg som har skrivit Det här är ingen film med lyckligt slut och Kickar


Intervjun med Alex Haridi som skrivit Huset mittemot. Den var på lördagen men jag lägger upp den idag.

2 kommentarer:

  1. Det var intressanta och avslappnade intervjuer. Där författarna fick ta sin plats och du fick dem avslappnade och att de bjöd på sig själva. bra frågor också! Det kändes glatt och naturligt.

    SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.