26 juli 2015

Filmrecension: Cirkeln

Tidigare i veckan såg jag Cirkeln på DVD och nu tänkte jag göra en liten recension på den. Det blir inget avancerat för jag är inte så van att skriva filmrecensioner men lite av mina tankar. Jag var väldigt taggad på Cirkeln för jag har läst alla böckerna och tyckt om dem. Jag var också med på en dag av filminspelningen och hade lite koll på vad som skulle komma.

Jag tyckte om den men den var MYCKET läskigare än böckerna, enligt mig. Det blev väl verkligare på något sätt och när man läser kan man anpassa det till sig själv. När jag hade läst dem visste jag ju vad som skulle hända och då var det läskigare att veta att det skulle komma och se värre ut på film. Det är inte min typ av film egentligen men den var väldigt bra för att vara en svensk film.

Jag tyckte det var bra skådespelare som passade sina roller. Det är coolt att de flesta var nya skådespelare, nytt produktionsbolag (deras första film) och att författaren Sara Bergmark Elfgren var en av de som skrev manus. Jag tyckte de hade med det viktigaste men jag var redan beredd på att en viss person inte var med i filmen, som ändå har en ganska stor roll i böckerna. Sammanfattningsvis så är det en bra, sevärd film men som inte är gjord för mig egentligen.

Hade allt möjligt gott till filmen! 
Elias i början av filmen.
Detta är sista delen av mitt recensionsmarathon som jag har haft i några dagar, men i morgon så kommer ett nytt marathon faktiskt. Men det skriver jag mer om i morgon.

4 kommentarer:

 1. Tyckte också om filmen, men var och är väldigt besviken på att N inte är med överhuvudtaget :/ Ser jag en polkagris från Gränna där? Jobbar ju på ett av de många polkagriskokerierna där ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, köpte den i Gränna ;) Bor ju i Jönköping så det blev en liten dagsutflykt i förra veckan.

   Radera
 2. Jag har fortfarande inte sett filmen.. jag är för feg! Jag gillade böckerna och i allmänhet har jag mycket svårt för svensk film. MYCKET svårt! Jag tycker bara att allt låter så fånigt och krystat.. :/ Men jag kanske ska sätta mig och kolla på den någon kväll.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, den är värd en titt ;)

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.