30 mars 2015

"Livets outgrundliga mysterier"

av Benjamin Alire Sáenz.

Förlag: Gilla Böcker (Tack för boken!)
Sidor: 334 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+ Crossover

Handling: Aristotle är 15 år och bor hemma hos sina föräldrar. Han har två äldre systrar som har flyttat ut för länge sen och en bror som är i fängelse sen Aristotle var liten. Aristotle kommer inte ihåg honom och hemma verkar det som om han aldrig har funnits. Han vet inget om brodern och det är en av de saker som Aristotle börjar tänka på denna sommaren. Han tänker väldigt mycket om allt och alla.

Samma sommar träffar han Dante som är Aristotles första, riktiga kompis. Han lär Aristotle simma och de har den perfekta sommaren men sen så händer olyckan...

Omdöme: Riktigt bra! Jag har svårt att beskriva den så att man förstår vad den handlar om och visa hur bra den är. Jag hade inte så höga förväntningar på den men så var den väldigt mysig, spännande och fin. Den är intressant och det händer väldigt mycket som tar handlingen framåt hela tiden. Jag vet inte vad det vad som gjorde att jag gillade den så mycket... Det är ett väldigt bra språk och en bra känsla när man läser. Den överraskade mig väldigt.

Betyg:

4 kommentarer:

  1. Är den mycket filosofiskt skriven? Har du någon speciell favoritgenre på böcker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, inte så. Jag gillar mest verklighetstrogna ungdomsböcker :)

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.