6 januari 2015

"Lina + Rymden = Tobbe"

av Gustav Lingmark.

Förlag: Kikkuli förlag (Tack för boken!)
Sidor: 152 sidor
Åldersgrupp enligt mig: 13+ år

Handling:
Tobbe går i en skola där han inte har så många kompisar och blir mobbad. Han är intresserad av rymden och scouter. Samtidigt är han bästa kompis med Lina som är populär och festar. Han vet inte hur de blev kompisar egentligen, men Tobbe älskar det och han börjar inse att han är kär i Lina. Han rymmer från sitt scoutläger för att kunna gå på fest med Lina och Lina gör att han förändras.

Omdöme: En intressant bok om två svenska ungdomar, det gör att man kan relatera mycket till karaktärerna. De känns realistiska och de är roliga att följa. I början trodde jag att Tobbe var i övre tonåren men sen märkte jag att han var omognare än så och det stod på baksidan att han är 14 år. Det kändes mer trovärdigt.

Det är en ganska lättläst ungdomsbok med ett bra språk. Det snygga omslaget gör inte boken sämre!

I slutet är det en riktig twist som gjorde om hela boken och jag förstod inte ens vad som hände. Det kom fram i en dialog på sista sidan och jag hade inte "misstänkt" något. Jag vill inte spoila för er så det är svårt att förklara. Det var i alla fall roligt och väldigt överraskande!

Betyg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.