5 maj 2013

Skolbibliotek

Har tyvärr ingen bild på biblioteket.
Min skola har ett ganska stort bibliotek, om man jämför med andras, och en som jobbar där på heltid så det är väldigt bra. Jag är med i biblioteksrådet och får bl.a. välja vilka böcker som ska köpas in. Jag brukar göra en liten lista när det är dags. Både på de jag vill läsa och böcker som jag gillar mycket, så fler kan läsa dem.

Nu för inte så länge sen kom nya böcker och då känns det som jag vill låna halva biblioteket... Tyvärr så läser vi inte så ofta valfria böcker på lektionstid, så då hinner jag inte läsa dem, men ibland lånar jag hem någon. För någon dag sen lånade jag Jag, En av David Levithan och det är ungefär fem till av de nya som jag vill läsa...

För några månader sen var det debatter om skolbibliotek, det är lag på att ha skolbibliotek tror jag och det visade sig att inte så många skolor har vettiga skolbibliotek. Hur var/är ditt skolbibliotek?

8 kommentarer:

 1. I låg och mellanstadiet gick vi till stora biblioteket som fanns i byn jag bor, i högstadiet fanns ett litet rum med några böcker men det var sällan upplåst och tror någon jobbade där 2 timmar per dag men nä har aldrig läst en bok där vad jag kan minnas.. :( Däremot på gymnasiet fanns ett rätt bra bibliotek där jag lånade massor med böcker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är vanligt att det blir bättre bibliotek ju längre upp man kommer. Skolorna brukar ju vara större och större.

   Radera
 2. Vi har ett ganska litet skolbibliotek. Och det är ingen som jobbar där. Och dom köper inte in böcker så ofta. Och när dom köper in böcker är det mest lättlästa och ganska tråkiga böcker. Det är synd :( Och det skulle varit roligt ifall man fick mer tid att läsa valfria böcker på lekionerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att de inte satsar på biblioteket.
   Ja, det hade varit kul med mer lästid!

   Radera
 3. Vårt skolbibliotek är helt okej, lite litet dock men personalen som jobbar där är trevlig och det är ett stort plus! Tyvärr stänger det innan vi slutar skolan så om man vill låna med någon bok hem så måste man låna på rasten…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej :) Bra att de är trevliga :D

   Radera
 4. Vårt bibliotek är rätt så litet, men har väldigt bra utbud av engelsk YA litteratur, eftersom bibliotikaren själv är rätt insatt i det, vilket jag tycker är underbart, eftersom det är det jag läser mest av också!

  SvaraRadera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.