14 december 2012

"Cinder"

av Marissa Meyer.


Förlag: MIX-förlag
Sidor: 397 sidor
Ålder: 13+

Handling: Cinder är Nya Beijings bästa mekaniker, men tyvärr får hon inte pengarna hon tjänar. Det får hennes styvmamma. Det hade nog inte varit många som hade använt hennes tjänst om de visste hennes hemlighet, att hon är cyborg. En cyborg är en människa med robotdelar.
En dag står prinsen där, och det kommer inte bli sista gången de pratar med varandra. Men vad skulle han göra om han fick reda på att hon var cyborg? Och hur kommer det gå med Cinders syster, som har leukemi?

En omgjord Askungen-berättelse som dystopi.

Omdöme: Väldigt bra och spännande! Det händer något hela tiden och allt går ihop så bra. Jag tycker det är kul att man känner igen vissa delar från Askungen och sen kommer något man inte var beredd på. Trots att det är många namn så beskrivs alla väldigt bra, och karaktärerna känns väldigt verkliga fast det är fantasy.

Betyg:

6 kommentarer:

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.