24 oktober 2012

"Var är Alaska?"

av John Green.


Förlag: Berghs
Sidor: 223 sidor
Ålder: 13+

Handling: Miles går på en internatskola för att slippa sitt gamla liv med inga vänner och tråkiga föräldrar. Där träffar han vänner och får göra saker han aldrig gjort förut. Han träffar Alaska, som kommer vända upp och ner på hans liv...

Omdöme: Väldigt bra, lite sorglig och rolig ibland. Jag tyckte det var lite svårt att hålla reda på namnen i början men det gick bra sen. Varje kapitel heter t.ex. "90 dagar innan" eller "34 dagar efter" för att visa något som kommer hända, och det är lite roligt tycker jag. Men historian är i "rätt" tidsordning.

Betyg: 

2 kommentarer:

  1. Med tanke på John Green, han skriver lite filosofiskt. Om du gillar filosofiskt läs Böcker av Aidan Chambers, min favoritbok bland de fem ungdomsböckerna heter Vykort från ingenmansland. Kolla upp det om du inte redan läst det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Jag började på "Det här är allt" av Aidan Chambers men den var så extremt lång så jag slutade läsa den, men jag skulle gärna läsa något mer av honom.

      Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.