18 december 2011

Cirkusflickan

av Camilla Lagerqvist.

Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 240 sidor

Handling: Ellen lever med sin ensamstående mamma. Trots att hon är förbjuden att gå utanför porten gör hon små utflykter ner till hamnen. Där brukar hon klättra omkring och balansera på räcken.
Det är vid ett av dessa tillfällen som cirkusdirektören Madame Zenitha får upp ögonen för den lilla flickan. Hon lägger märke till att Ellen är ovanligt vig och inser att det finns stora pengar att tjäna på henne.
Det är en hård värld som Madame Zenitha lurar in Ellen i - tuffa träningspass, sena föreställningar och en krass och kärlekslös tillvaro. Men värst av allt är nog ändå lögnen, lögnen om att Ellens mamma faktiskt sålde henne.
Omdöme: Jag tycker Cirkusflickan är väldigt bra! Det är en av mina topp 10 ;) Den är lagom sorglig och bra skriven. Jag gillade slutet!
Betyg: 5/5
Är det någon som vill ha ett länkbyte? Kommentera elr mejla (bokugglan@hotmail.se) så fall! ;)

8 kommentarer:

 1. Hej! Har en tävling just nu i samarbete med cdon.com
  var gärna med du också! http://thetwilightseries.blogg.se/2011/december/tavlingsdags-i-samarbete-med-cdoncom.html#comment

  God Jul!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag haft min sista tenta och kommer att bli snabbare på att svara på kommenterer i fortsättningen :D ! HAr haft så mycket att göra i veckan så har inte hunnit med. Men nu har jag jullov :D !! Ska till sälen och Kanarieöarna, ska du hitta på något kul på nyår eller i jul :) ??

  Kram från mig, BEa !

  SvaraRadera
 3. Nae, jag ska bara vara hemma på lovet ;D

  SvaraRadera
 4. hej!jag är en av dem som "kommer från"kp. Jag gillar att läsa och tänkte kolla lite :D

  SvaraRadera
 5. Jag har också läst denna. EXTREMT BRA!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, men det var så länge sen nu att jag inte kommer ihåg vad som var bra.

   Radera

Har du en bok som du tycker jag måste läsa? Eller tycker du jag borde skriva fler recensioner? Eller vill du bara säga Hej?
Kommentera!

Jag svarar på alla kommentarer, men inte på din ev. blogg utan i inlägget du kommenterar. För att komma ihåg och att läsa svaren kan du klicka i "Avisera mig", så får du ett mejl när jag har svarat.